Estetica dentara

Albire dentara

Protectie maxima, dinti stralucitor de albi

Zambetul este cartea noastra de vizita. Expresie a fericirii si bunei dispozitii, acesta ne influenteaza cursul vietii personale si profesionale. Datorita inaintarii in varsta, albul si stralucirea danturii se estompeaza. Printre factorii acestui proces se numara obiceiurile alimentare necorespunzatoare, consumul excesiv de cafea si vin rosu sau simpla trecere a timpului.

Datorita tehnologiei stomatologice avansate, acum e mai usor ca niciodata sa iti redobandesti albul natural al dintilor in doar 30 de minute. Albirea dentara este cea mai recomandata procedura de estetica dentara, care, datorita tehnologiei de ultima ora, precum laserul si fotoactivarea, s-a transformat intr-o procedura neinvaziva.

La Premium Dental folosim 2 procedee de albire dentara: albirea dentara cu laserul Biolase Epic X si albirea dentara cu lampa de albire Beyond.

Albire dentara cu laser – Biolase Epic X

 

Laserul Epic X, cea mai recenta inovatie de la Biolase, este considerat unul dintre cele mai bune dispozitive medicale cu laser, dezvoltate special pentru cabinetele stomatologice. Procedura albirii cu laserul Epic X este extrem de simpla, rapida, sigura si confortabila: se aplica un gel de albire pe baza de peroxid de hidrogen activat de laser, iar rezultatele sunt garantate.

Albirea dentara cu laser este cea mai putin invaziva metoda de albire a dintilor si numara o multitudine de beneficii, comparativ cu albirea cu lampa de fotopolimerizare: smaltul este penetrat rapid de substanta de albire, iar contactul dintre acesta si gelul de albire este de scurta durata. Astfel, se asigura protectia danturii pe parcursul intregii proceduri, fiind redus in totalitate gradul de nocivitate al procedurii. In plus, rezultatele albirii cu laser dureaza mult mai mult decat in cazul abordarii clasice, cu gutiere sau prin fotopolimerizare.

Albire dentara cu lampa de albire Beyond

 

Albirea dentara cu lampa Beyond functioneaza prin activarea gelului de albire printr-o sursa de lumina albastra puternica, dotata cu un sistem de filtrare avansata. Acesta evita sensibilizarea dintilor, asigura protectia maxima a danturii si confortul necesar in timpul si dupa finalizarea sedintei de albire. Procedura de albire dentara cu lampa Beyond consta din trei aplicari consecutive ale gelului de albire, de cate 6-12 minute fiecare.

La numai 30 de minute dupa prima sedinta, efectul de albire merge pana la 8 sau chiar 14 nuante, chiar si in cazul in care culoarea danturii este rezultatul utilizarii anumitor medicamente. Deoarece albirea este urmata de sedinte de fluorizare, riscul vatamarilor dentare este inexistent. Efectul rezultat in urma albirii cu laser Beyond dureaza intre 1 si 2 ani, in functie de igiena pastrata, si poate fi prelungit cu ajutorul kitului de mentenanta la domiciliu.

Intrebari frecvente

Albirea dintilor este o modalitate extrem de eficienta de a va deschide culoarea naturala a dintilor, fara a deteriora suprafata acestora. Datorita tehnologiei avansate, efectul de albire merge pana la 8 sau chiar 14 nuante.

Decolorarea profesionala este cea mai obisnuita forma de albire a dintilor. Produsul de albire este aplicat pe dintii pacientului cu ajutorul unui suport special care va fi fixat pe dinti ca un mulaj. Pe masura ce ingredientul activ actioneaza, oxigenul intra in smalt, iar culoarea dintelui se deschide.

Tratamentul de albire dureaza intre 30 si 60 de minute, rezultatele fiind vizibile imediat dupa incheierea tratamentului.

Efectele albirii profesioniste dureaza pana la 3 ani, insa acesta perioada variaza in functie de stilul de viata al fiecarei persoane. Durata este redusa in cazul in care pacientul consuma alimente care pot pata dintii, fumeaza sau are o igiena orala necorespunzatoare.

Printre efectele secundare ale albirii dentare se numara sensibilizarea la rece sau la cald, disconfort la nivelul gingiilor sau pete albe pe dinti. Toate aceste simptome sunt temporare si dispar dupa cateva ore de la terminarea tratamentului.

Albul dintilor poate fi mentinut prin reducerea consumului de mancaruri si bauturi daunatoare (cafea, vin rosu) si renuntarea la fumat. De asemenea, o igiena orala corespunzatoare ajuta la mentinerea albului dintilor.

Fiind un tratament minim invaziv, efectuat sub supervizarea unui specialist, albirea cu laserul Biolase Epic X sau Beyond nu afecteaza sanatatea dentara.

Procedura de albire dentara este complet nedureroasa. In urma efectuarii albirii poate aparea o usoara sensibilitate, care va disparea in aproximativ 24 de ore.