Tratamente

Aparate dentare

Dinti aliniati, zambet impecabil

Beneficii

 

Aparatele ortodontice au capacitatea de a corecta problemele masticatorii sau fonetice si, in acelasi timp, contribuie la frumusetea de lunga durata a danturii. Specialistul ortodont al clinicii noastre iti poate sugera si alte tratamente inaintea utilizarii aparatului dentar.

Tratamentul ortodontic prezinta riscuri minime. Durerile dentare si gingivale apar in primele zile ale purtarii aparatului, insa dispar odata ce dantura se obisnuieste cu acesta. Igienizarea adecvata a aparatului si a danturii, dar si controlul la termenul prescris, sunt obligatorii in timpul tratamentului.

Tipuri de aparate dentare

 

Tratamentele ortodontice folosesc aparate dentare sau alte instrumente care preseaza delicat dintii strambi pana cand acestia ajung in pozitia corecta. In majoritatea cazurilor, componentele aparatului dentar sunt fabricate din metal, iar cele estetice din ceramica, in timp ce elasticele si metalele pot fi colorate, incolore sau de culoarea dintilor.

La Premium Dental, iti punem la dispozitie aparate dentare fixe si mobile (brakets metalici, ceramici sau din safir), dar si aparate dentare invizibile (Invisalign sau Incognito – Brakets linguali).

Aparatele dentare sunt necesare in urmatoarele cazuri:

  • dinti inghesuiti

  • dinti strambi

  • afectiuni dentomaxilare

  • spatii intre dinti (strungareata)

Zambeste cu incredere cu aparatele dentare invizibile!

Aparatul dentar Incognito

Aparatul dentar Incognito reprezinta alternativa moderna si invizibila pentru aparatele fixe conventionale. Fiind un tratament dentar high-tech, aceste este rezolva orice tip de malocluzie.

Incognito este confectionat din aur si se fixeaza pe partea interioara a dintilor pentru a nu fi observat. Compozitia acestuia elimina complet riscul aparitiei oricaror alergii si impiedica aparitia cariilor, aurul fiind usor tolerat de catre organism.

Efectuat in urma analizei si scanarii computerizate a mulajului danturii, aparatul se poate monta numai de specialisti acreditati, iar realizarea lui dureaza 10 zile.

Avantajul major al aparatului dentar Incognito este cel estetic. Fiind invizibil, acesta este ideal pentru pacientii cu o viata sociala si profesionala activa.

Aceasta tehnica de indreptare a danturii este recomandata pacientilor cu demineralizari (pete albe) pe suprafata vestibulara si adultilor cu ocluzie adanca acoperita sau ocluzie inversa.

Tratamentele ortodontice linguale se adreseaza oricaror probleme de aliniere dentara. Acestea rezolva cu succes inghesuirile dintilor, ocluziile gresite sau spatierile dentare cauzate de pierderea dintilor.

In cazul tratamentului cu aparat dentar Incognito, perioada de acomodare dureaza cel mult doua saptamani, datorita designului plat, construit special pentru a se adapta rapid la suprafata dintilor.

Deoarece sunt confectionate din materiale speciale, costul aparatelor ortodontice linguale este mai mare decat cel al aparatelor dentare clasice.

Aparatul dentar Invisalign

Aparatul dentar Invisalign este varianta moderna a aparatelor traditionale si alternativa transparenta a bracketilor obisnuiti. Acesta promite obtinerea zambetului dorit si elimina inconvenientele estetice ale bracketilor.

Aparatele dentare Invisalign sunt cunoscute si sub numele de aparate dentare invizibile. Datorita materialului din care acestea sunt construite si a transparentei, tratamentul ortodontic Invisalign este aproape invizibil – nimeni nu va observa gutierele, iar tu vei putea zambi cu incredere pe toata durata tratamentului.

Un alt avantaj al aparatului dentar Invisalign este mobilitatea gutierelor: acestea pot fi indepartate la nevoie, pentru a manca si a bea fara nicio restrictie. Datorita mobilitatii, acestea faciliteaza si o igiena orala imbunatatita.

Tratamentele cu aparatele dentare Invisalign ajuta la rezolvarea unei mari varietati de probleme ortodontice. Acestea indreapta dintii inghesuiti sau ajuta la rezolvarea spatierilor cauzate de pierderea dintilor, indreapta diferite probleme de ocluzie (deschisa, adanca, in acoperis) si amelioreaza problemele articulatiei temporo-mandibulare.

Intai, medicul ortodont examineaza si genereaza un model computerizat al tratamentului. Acest tipar poate fi revizuit de catre pacient alaturi de medicul specialist pentru a crea un tratament personalizat si a efectua gutierele in functie de particularitatile danturii sale.

Fiecare set de gutiere este diferit – gutierele misca treptat dintii pana ii aduce la pozitia dorita. Un set va fi purtat aproximativ 2 saptamani, dupa care va fi inlocuit de setul urmator.

Durata tratamentului cu aparatele dentare Invisalign este de aproximativ 12-18 luni, dar variaza in functie de tipul de dezaliniere, gravitatea acesteia si particularitatile dentare ale fiecarui pacient.

Pacientii se vor prezenta la controale periodice (6-8 saptamani) pentru a le fi inmanate urmatoarele seturi de gutiere.