Ce trebuie sa stii despre sensibilitatea dentara?

Cum recunosti dintii sensibili?
E posibil ca, la un moment dat in viata, cu totii sa fi resimtit o anumita sensibilitate dentara. Mai usoara sau mai puternica, aceasta se manifesta ca o durere scurta si intensa si este declansata de consumul unor alimente reci sau fierbinti.

Descoperind cauzele acestei sensibilitati si acordand igienei orale o atentie deosebita, vei putea evita dezvoltarea acesteia intr-o problema dentara grava. Descopera mai jos cateva sfaturi utile si bucura-te de un zambet sanatos!

Cauzele dintilor sensibili
1. Albirea dentara clasica
Un efect destul de comun al albirii clasice este hipersensibilitatea dentara, datorata peroxidului de hidrogen, care patrunde in smaltul dintilor. Cu ajutorul tehnologiei stomatologice moderne, insa, aceasta va disparea in doar cateva ore de la finalizarea tratamentului. La Clinica Premium Dental, folosim laserul Biolase Epic X, care asigura protectia danturii pe parcursul intregii proceduri, gradul de nocivitate fiind redus in totalitate. Astfel, te vei putea bucura in siguranta de zambetul imaculat pe care ti l-ai dorit mereu.

image (1)

 

2. Periajul prea dur
Pentru a preveni sensibilitatea dentara, este important sa acorzi o atentie sporita modului in care iti periezi dintii. Periajul nu trebuie nicidecum evitat, insa daca este realizat cu o periuta cu peri duri, daca este facut prea des sau prea intens, va afecta gingiile, provocand retragerea acestora. Expunerea unei portiuni prea mari a dintelui va declansa automat o sensibilitate crescuta a acestuia – la periaj, cald sau rece.

image (2)

 

3. Consumul alimentelor acide
Dieta noastra zilnica cuprinde, inevitabil, o gama variata de alimente acide: unele fructe si legume, vinul, bauturile carbogazoase, dulciurile. Consumate in exces, acestea cresc riscul aparitiei eroziunii acide a danturii. Aceasta afecteaza, in primul rand, smaltul dintilor, sensibilitatea dentara fiind printre primele simptome ale afectiunii.

dulciuri

 

Cum tratezi si ingrijesti dintii sensibili?
1. Foloseste o periuta de dinti moale, care sa nu iti afecteze gingia in timpul periajului. Totodata, incearca sa iti periezi dintii incet.
2. Incearca sa eviti consumul excesiv de alimente acide.
3. In cazul retractiilor gingivale, e recomandat sa consulti cat mai repede medicul stomatolog
4. Controlul regulat are un rol foarte important in prevenirea aparitiei sensibilitatii dentare

Medicii Premium Dental te asteapta cu tehnologie stomatologica de ultima genratie si tratamente minim-invazive, care asigura protectia necesara chiar si celor mai sensibili dinti.
Programeaza-te acum pentru un consult stomatologic la 0770 707 601 si bucura-te de o dantura sanatoasa!