Estetica dentara

Digital Smile Design

Planul zambetului perfect

Felul in care zambim influenteaza maniera in care cei din jur ne evalueaza atractivitatea. Stiai ca atunci cand cineva ne priveste, zambetul este primul lucru pe care il observa? Digital Smile Design by Chirstian Coachmann este tratamentul dentar care iti ofera posibilitatea de a alege structura si estetica danturii in functie de personalitatea si preferintele tale. Datorita evolutiei tehnologiei dentare, poti analiza structura finala a zambetului tau inainte de efectuarea propriu-zisa a tratamentului.

Etapele DSD:

1. Consultatia

Prima etapa a DSD este reprezentata de discutia cu medicul specialist. In cadrul acestei intalniri va fi analizata starea actuala a danturii, tratamentele restaurative necesare, asteptarile si preferintele pacientului.

2. Fotografiile – Digital Smile Design

In cadrul acestei etape se vor preleva imagini detaliate ale fizionomiei si expresiilor faciale ale pacientului. Acestea reprezinta suportul de previzualizare a rezultatelor finale, obiectul de studiu, analiza si stabilire a criteriilor si procedeelor necesare proiectarii zambetului dorit.

3. Vizualizarea Digital Smile Design

Proiectarea digitala a noului zambet se va face pe baza imaginilor realizate in pasul anterior, iar pacientii vor putea alege tratamentul in functie de propunerile medicului stomatolog si de rezultatul dorit.

4. Modelarea zambetului dorit

Dupa obtinerea amprentei dentare, modelul dentar ales de catre pacient va fi modelat in ceara. Aceasta etapa este esentiala in faza urmatoare, de implementare, deoarece influenteaza parcurgerea exacta a tratamentului.

5. Implementarea

Dupa realizarea modificarilor aparute, mulajul efectuat va fi folosit in etapa de implementare sau tratamentul propriu-zis.

De ce sa alegi Digital Smile Design?

Tehnologia DSD presupune prelucrarea unor imagini digitale de mare precizie, reprezentand variantele danturii finale, in functie de trasaturile, expresiile faciale si estetica zambetului fiecarui pacient.

Dupa vizulizarea imaginilor, analizarea optiunilor si alegerea variantei optime, se va crea un mulaj din ceara pentru dantura aleasa, ce va fi fixat temporar pe dantura pacientului. Astfel, pacientul si medicul stomatolog isi vor crea o impresie exacta in legatura cu estetica finala a danturii.

Digital Smile Design (DSD) este o notiune nou-intalnita in stomatologia moderna, considerata un instrument revolutionar in planificarea tratamentelor.

Digital Smile Design inseamna in primul rand o multitudine de poze si discutii in legatura cu estetica dintilor. In cazul reabilitarii complete, pacientul va fi consultat, iar apoi se vor efectua o radiografie panoramica si un set de fotografii de analizat. Echipa, formata din medici si tehnicieni, va analiza cazul propus si vor crea planul de tratament.

Dupa prezentarea acestuia, se poate apela la noi instrumente de prefigurare a zambetului: wax-up sau mock-up.

DSD inseamna control, precizie, siguranta si economie. Folosind aceasta tehnica revolutionara, medicul stomatolog cunoaste etapele, detalii tratamentului, dar si preferintele pacientului. Digital Smile Design inseamna economie de materiale si timp, atat pentru medic, cat si pentru pacient. Deoarece va fi eliminata nevoia modificarilor si retusurilor numeroase, timpul investit in discutii si simulari se va recupera cu siguranta.

Efectuam DSD deoarece punem mare accent pe parerea si satisfactia tuturor pacientilor nostri. Aceasta procedura este oferita gratuit pentru toti cei care opteaza pentru un tratament complet de estetica dentara.