Fatete dentare

Dantura este cartea nostra de vizita, ne ajuta sa fim mai increzatori in propriile forte, sa zambim mai des si sa fim admirati de cei din jurul nostru. Fiecare dintre noi isi doreste o dantura perfecta, dinti albi si drepti. Dar atunci cand natura nu este dreapta cu noi, inovatiile medicale ne vin in ajutor. Medicii stomatologi au incetat sa fie doar cei care ne ingrijesc dintii sau ne scapa de durere, au devenit adevarati stilisti ai zambetului nostru.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt niste foite fine de ceramica, care imita aspectul dintelui, confectionate in laborator prin tehnologia CAD-CAM System. Ele se aplica pe suprafata exterioara a dintelui prin cimentare sau adeziune cu compozit special, schimband aspectul dintelui prin modificarea culorii, pozitiei, formei sau lungimii acestuia.

Rolul lor tine mai ales de domeniul esteticii dentare: vei obtine un zambet mai frumos, deoarece dintii informi, uzati sau discromati vor fi acoperiti. Cu ajutorul fatetelor dentare poti uita de dintii prea spatiati (strungareata) sau dintii ciobiti.

Fatete dentare

E.max este cel mai nou material folosit pentru fabricarea fatetelor dentare si a coroanelor. Fatelele ceramice din e.max sunt facute dintr-un singur bloc de litiu disilicat. Acesta este frezat de catre computer (CAD-CAM) la forma dorita, evitand astfel orice eroare de laborator.

Considerata cea mai mare reusita din lumea medicala, fateta e.max se diferentiaza prin faptul ca imbina estetica de varf cu longevivitatea. Aspectul estetic nu o face sa-si piarda calitatile medicale, avand o rezistenta mare in timp. Datorita posibilitatilor multiple de intrebuintare, acest tip de fateta poate fi folosit indiferent de problema pacientului si tipul de tratament efectuat.

Avantajele fatetelor

– Fatetele e.max se potrivesc perfect cu dintii tai naturali. Datorita transparentei si a formei realiste, iti este garantat ca nimeni nu va vedea diferenta dintre ele si dintii naturali.
– Fatetele e.max sunt mai puternice decat celelalte fatete existente, dureaza mai mult si exista sanse minime ca acestea sa se fisureze, sa se ciobeasca sau sa se rupa.
– Fatetele e.max nu contin niciun aliaj din metal, astfel nu vei avea nicio linie gri inestetica in jurul liniei gingiilor.
– Grosimea lor este de 0.3mm (fata de 0.5-0.8mm la fateta ceramica).

Cum se monteza o fateta?

In functie de dantura si problemele care le ai, poti opta pentru metoda non prep, ultrarapida si neinvaziva (fara durere, fara slefuire si fara anestezie) sau pentru metoda clasica, potrivita in cazul dintilor strambi, iesiti in exterior sau ciobiti.

Stomatologii iti vor examina dintii pentru a vedea daca dantura ta necesita tratament. Dintii vor fi curatati si apoi, cu ajutorul unui mic burghiu, vor capata forma necesara plasarii fatetei.

O mica parte din dinte va fi inlaturata (maxim 0,4 – 0,7 mm), in functie de cat de stricat este dintele.

Se va lua apoi o amprenta a ambelor arcade. Aceasta va fi trimisa la laborator impreuna cu fotografii si indicatii precise privind viitoarea forma a dintilor, culoarea si orientarea lor.

Dentistul iti va aplica o fateta temporara, pe care o vei purta in jur de 2-3 saptamani, pana la finalizarea procesului de realizare a fatetei e.max.

La urmatoarea vizita, iti vor fi indepartate fatelele temporare si dintii vor fi curatati de resturile de ciment. Fatetele e.max definitive vor fi plasate pe dintii tai. Medicul stomatolog se va asigura ca forma, culoarea si pozitia sunt perfecte pentru tine. Fatetele se lipesc definitiv cu un adeziv foarte puternic, apoi se verifica adaptarea si se fac mici ajustari, in functie de caz.

Daca si tu iti doresti o schimbare, nu ezita sa incluzi consultatia de estetica dentara in procesul tau de infrumusetare. La Premium Dental, stomatologii nostri iti vor oferi solutia eficienta pentru  obtinerea zambetul perfect.