Tratamente de canal – Premium Dental, clinica dentara Arad

Tratamente de canal

Rapide si nedureroase

Tratamentul de canal, cunoscut si sub numele de tratament endodontic, trateaza afectiunile pulpei dentare. Prin acest tratament vei scapa cu siguranta de durerea intensiva asociata cu aceste afectiuni si de abcesul care poate aparea in cazul in care amani vizita la stomatolog.

Anestezia digitala iti va oferi tot confortul de care ai nevoie in timpul tratamentului, care va deveni astfel nedureros.

In noua clinica Premium Dental, interventiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizeaza cu aparatura si materiale de ultima generatie. Cu ajutorul microscopului endodontic Carl Zeiss se masoara exact lungimea canalului, sistemul rotativ de largire a canalului etc.

Intrebari Frecvente

Tratamentul de canal trateaza afectiunile pulpei dentare, mai exact ale nervului si ale ligamentelor din interiorul dintelui. Acesta presupune scoaterea pulpei, curatarea canalului si insertia unei plombe sau coroane dentare, in functie de situatie.

Prin tratamentul endodontic, dintii isi redobandesc sanatatea si rezistenta. Exista totusi cazuri in care poate aparea o durere a ligamentului (care fixeaza dintele de os) in faza post-tratament.

Aceasta semnalizeaza o problema tratabila: carie adanca sau fractura plombei.

Tratamentul de canal consta in indepartarea tesutului vascular nervos, adica a nervului, din canalele radacinilor.

Urmeaza apoi curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale.

Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn aparitia infectiilor.

Cand pulpa se inflameaza, daca simti o durere care nu cedeaza sau ai dureri in timpul mestecarii, ai nevoie de un tratamet de canal. Acesta poate fi necesar si in cazul infectiilor cauzate de carii, de fracturi sau fisuri dentare.

Uneori, dintele nu doare, dar asta s-ar putea sa insemne doar ca nervul a fost atat de avariat incat nu mai reactioneaza.

Durata tratamentului endodontic variaza in functie de gradul de afectare a nervului (inflamatie, infectie), dar si in functie de dificultatea interventiei.

Datorita particularitatilor fiecarui caz, tratamentul de canal se poate incheia dupa o singura sedinta sau dupa mai multe.

Programare Online

Tratamente dentare de calitate si o abordare focalizata pe experienta ta pozitiva

Programare Online

Tratamente dentare de calitate si o abordare focalizata pe experienta ta pozitiva