Tratament de canal

La microscop, asistat laser

Îți putem salva dintele natural!

Tratamentul de canal este cunoscut sub denumirea de tratament endodontic, „scoaterea nervului” sau „obturație de canal”. 

Acest tratament presupune îndepărtarea în totalitate a pulpei dentare afectate care se află în centrul dintelui și curățarea în profunzime a canalului radicular.

Mulțumită acestei intervenții nu este nevoie de extracția dintelui infectat, iar tu îți poți păstra dintele natural cât mai mult timp.

Pentru precizie și siguranță maximă folosim exclusiv cele mai bune microscoape dentare din lume, Zeiss Extaro.

La Premium Dental toate tratamentele de canal sunt realizate exclusiv de către medicii noștri specialiști endodonți cu o experiență de peste 8 ani în tratamente endodontice la microscop: Dr. Simona Pușcu și Dr. Andreea Miron. 

Tratamentul de canal este necesar în următoarele cazuri:

  • Ai o durere acută de dinți care nu trece prin calmante
  • Ai o umflătură la nivelul gingiei (abces dentar)
  • Dintele are o carie mare și adâncă
  • Ți-a căzut o plombă, iar dintele a început să doară constant
  • Dintele este mobil și doare la atingere
  • Ai o sensibilitate la rece sau cald și doare când mesteci pe el
  • Dintele doare ocazional (nervul afectat nu poate fi recuperat)
  • Simți că dintele pulsează și te doare

Lasă-ne să te ajutăm să îți păstrezi zâmbetul natural.
Tratamente de top, exclusiv la microscop, fără durere

Dintele tău natural
poate fi salvat!

Odată ce pulpa dentară este afectată, implicit și nervul, infecția urmează să ajungă la os. Pentru a evita pierderea dintelui, este necesară urgent scoaterea la timp a nervului și tratarea corectă a canalului radicular (tratament endodontic la microscop).

Endodonție la
microscop

Folosim exclusiv microscopul dentar Zeiss care mărește câmpul operator până la 25x. Datorită preciziei, tratamentul este eficient și se desfășoară în siguranță, fiind găsite toate canalele dentare, fără a crea fracturi sau perforație în dinte.

Asistare
laser

Folosim tehnologia laser de ultimă generație pentru curățarea canalului și decontaminarea lui. Laserul ne permite efectuarea tratamentului minim invaziv, conservând mai multă substanță biologică față de metodele tradiționale de tratament.

Tratament rapid,
într-o singură ședință

Tratamentul are loc sub anestezie locală, astfel nu vei simți nicio durere. În general tratamentul endodontic la microscop se realizează într-o singură ședință, iar dacă există o infecție acută, se poate realiza în două ședințe.

Alege Premium Dental pentru tratament de canal la cel mai înalt nivel

La clinica Premium Dental toate tratamentele de canal se realizează exclusiv cu ajutorul microscopului dentar Zeiss de către medicii specialiști în endodonție Dr. Simona Pușcu și Dr. Andreea Miron.

Avantajele utilizării microscopului dentar Zeiss:

  • Imaginea fiind mărită până la 25x, pot fi găsite toate canalele dentare greu accesibile
  • Vizibilitatea considerabil mai bună previne eventualele complicații
  • Permite accesarea mai ușoară a zonelor dificile și detectarea factorilor care ar putea provoca durere sau inflamație
  • Sunt eliminate riscurile de fracturi sau perforație în dinte
  • Crește rata de succes în cazul unui retratament endodontic (tratament secundar al unui dinte care a fost deja supus unui tratament de canal)

În cazul în care nu are loc tratamentul de canal, se poate ajunge la răspândirea infecției către țesuturile adiacente și formarea abcesului dentar. Infecția netratată poate crea dureri severe, afectând și alte zone ale craniului și provocând probleme grave de sănătate.

Tratamentul de canal este o soluție optimă prin care salvăm dintele natural, fiind o procedură minim invazivă față de extracția dintelui. 

Acest tratament permite păstrarea cât mai îndelungată a dintelui natural și menținerea unui zâmbet sănătos, curat și 100% funcțional.

Intrebări frecvente

Este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul canalului radicular, fiind baza tratamentelor ulterioare, deoarece durata de viață a dintelui depinde în primul rând de corectitudinea acestui tratament.

Cunoscut și sub denumirea de „tratament de canal”, acesta tratează afecțiunile pulpei dentare din rădăcina dintelui. Prin intermediul acestui tratament, vei elimina cu siguranță durererile intense asociate cu afecțiunile pulpei dentare care pot surveni când amâni vizitele la stomatolog.

Endodonții sunt medici dentiști cu o educație de specialitate suplimentară (3 ani) în terapia canalelor radiculare. Această specializare permite tratarea rădăcinilor curbate exagerat, ale canalelor înguste, a dinților cu tratament endodontic anterior, a dinților greu de abordat. În cazul acestora, singura opțiune alternativă ar fi extracția dentară.

Este accesoriu performant, fără de care un tratament endodontic cu prognostic bun nu există, marește si iluminează excelent, permițând specialistului vizualizarea detaliilor din interiorul dintelui afectat: canale radiculare atipice, perforații ale dinților și ale rădăcinilor, instrumente (ace) separate în interiorul rădăcinii, fracturi radiculare.

Toate tratamentele se efectuează sub anestezie locală, chiar anestezie digitală, care elimină complet durerea în timpul procedurilor. În ziua/zilele imediat urmatoare tratamentului poate apărea un disconfort care variază de la ușor la moderat, care cedează complet de la sine sau la medicamentele de uz curent, cum ar fi Ibuprofenul.

Etapele sunt: dezinfecția, lărgirea și umplerea canalelor din interiorul rădăcinii. Precizia tuturor acestor etape presupune utilizarea echipamentelor de ultimă generație și a materialelor biocompatibile.

Cele mai multe situații se rezolvă într-o singură ședință de durată scurtă până la medie. Cu toate astea, există situații excepționale în care este necesară o ședință suplimentară pentru a fi siguri de rezultatul optim pe termen lung.

După acest tratament umrează sigilarea și restaurarea dinților tratați cu materiale adezive și pivoti de fibră de sticlă, urmat de acoperirea dinților cu o resturare estetică care asiguraă acoperirea coroanei dintelui. Acestea previn fractura ulterioară a dintelui sub forțele masticatorii mari și mențin dintele sănătos, funcțional și estetic pe arcada dentară.

Situațiile variază iîn funcție de gradul de afectare al pulpei dentare (a nervului). Pacientul poate experimenta durere severă, iradiantă sau localizată, uneori pulsatila, poate prezenta edeme la nivelul cavității bucale sau simptomele pot lipsi complet. În această situație, planul de tratament se face pe baza radiografiei digitale și a consultației.

Programează-te cu încredere

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili data și ora exactă a programării.


Luni – Vineri între 09:00 – 21:00
Sâmbătă 9:00 – 15:00*
+40.770.707.601

*Doar cu programare prealabilă.